Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi - Uçuş Okulu
Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi - Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Genel Havacılık İşletmesi Uçuş Okulu, Pilot, Pilot Eğitimi, Uçuş Eğitimi
TÜMÜNÜ GÖR

Emniyet Yönetim Sistemi

Emniyet Yönetim Sistemi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün SHT-SMS Talimatını yayımlaması ile tüm işletmelerde uygulamaya konulmuştur.

Emniyet Yönetim Sistemi (SMS-Safety Management System) ICAO Doc9859 da tanımlandığı haliyle Ülkemizde ve Dünya çapında Uçuş Eğitim Organizasyonları tarafından, teknolojideki gelişmelerden de faydalanarak sürekli çözümler geliştirilmektedir.

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Eğitim Organizasyonu, internet tabanlı entegre çözümler üzerine kurulu, Kalite Yönetim Sistemimiz ile bütünleşik olarak işleyen bir Emniyet Yönetim Sistemini kullanmaktadır. Tüm paydaşların erişebileceği sistem üzerinden, efektif bir Emniyet Yönetim Sistemi ile hem yerde hem de havada uçuş emniyeti için gerekli önlemler ile sistemin sürekliliği amaçlanmıştır.

Uçuş Eğitim Organizasyonu bünyesinde işletilmekte olan SMS kapsamında, işletmemiz bünyesinde Uçuş ve Yer Emniyet Toplantıları düzenlenmekte, Uçuş Eğitim Organizasyonumuzda kayıtlı öğrencilerimizin sisteme dâhil olması sağlanmaktadır.

Emniyet Politikamız

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Eğitim Organizasyonu çatısı altındaki, öğrencilerimizin ve personelimizin emniyetli ve sağlıklı ortamlarda görev yapmalarını sağlamak, her bir bireyin dâhil olduğu bir Emniyet Yönetim Sistemi uygulamasıyla,

– Kabul edilebilir ve kabul edilemez durumlar ile ilgili net çizgiler oluşturarak bireylerin doğru karar vermelerini sağlamak,

– Herhangi bir uygunsuzluk durumunda; süreci, en uygun çözümle en hızlı şekilde ve belirlediğimiz iç prosedürlerimize göre yönetmek, bu deneyimi sürece dâhil olan kişiler ile paylaşmaktır.

23 Nisan 2019