Telefon: 0 362 313 00 55 - 2524 / 0 531 735 13 00
Hızlı Arama

Amatör Havacıların Sorunları Masaya Yatırıldı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Amatör Havacılık Çalışma Gurubu’nun işbirliği ile 21 Mart  2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen toplantıda, Amatör Havacılığın güncel sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.
Toplantı  DHMİ Genel Müdürlüğü, Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Havacılık Kulüplerinin temsilcilerinin yanı sıra ferdi uçuş gerçekleştiren pilotların katılımıyla gerçekleşti. Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici’nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Genel Havacılığın geliştirilmesi için amatör havacılığın sorunlarının çözülmesinin önemli olduğu, ülkemizde amatör havacılık yapılabilecek meydanların artırılması gerektiği dile getirildi. DHMİ Temsilcileri tarafından taşınmanın ardından Atatürk Havalimanı’nın amatör havacılığın kullanımına açılması amacıyla çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.
Yer hizmet ücretleri, yakıt temini, maliyet, hava alanlarının kullanımı, hava araçları için motorlu taşıtlar vergisinin azaltılması, sigorta maliyetleri gibi sorunların ele alındığı toplantıda ayrıca hava araçları, planör bakım işlemleri, hava sahası ve amatör havacılık kulüplerinin temsiline yönelik birlik kurulması gibi konularda da görüş alışverişinde bulunuldu.
Öğrenci Destek Hattı