Hakkımızda

Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Eğitim Organizasyonu ülkemizin artan pilot ihtiyacını karşılamak amacı ile kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde çalışarak kamu ve özel sektörde görev yapacak pilot adaylarının yetişmesine hizmet vermektedir. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı üniversiteler ile yakın çalışma içinde olan üniversitemiz, çalışmalarını, öğretmen kadrosunu ve filosunu genişletmeye devam etmektedir.

Kuruluş ve İşleyişimiz Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen standartlarda kalite politikasına uygun olup pilot eğitimi SHY-1 Pilot Lisans Yönetmeliği mevzuatına bağlı olarak denetlenmekte ve aday pilotlarına havacılık kültürünü özümseterek öğrenim sunmaktadır.

Ayrıca Uçuş Eğitim Organizasyonumuz, uluslararası standartlarda yetkili teorik bilgi ve deneyimli uçuş öğretmenleri ile pilot adaylarını en iyi kalitede havacılık kültürünü ve öğrenimini vermektedir.