Rektör Aydın Selçuk Bayraktar’ı Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN, 20.04.2019 Cumartesi günü Milli Havacılık rekorlarına imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sisteminin güdüm ve kontrol sistemi tasarımını yapan ve yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak; stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, araştırma-geliştirme, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemek; yetenekli gençleri tespit etmek ve eğitmek; teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine ve bütün bu alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) mütevelli heyet vakfı başkanı Selçuk BAYRAKTAR’ı ziyaret ederek üniversitemiz bünyesinde aktif olarak eğitim veren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin yapılanması, eğitim-öğretim imkânları ve öğrencilerimizin staj eğitimleri konularında görüş alış-verişinde bulundu.

Görüşmede rektörümüz mütevelli heyeti başkanı olduğu T3 vakfının başta TEKNOFEST olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı etkinliklerde Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencilerimize verdiği desteklerden dolayı sayın BAYRAKTAR’a ve onun nezdinde Baykar Makina’ya teşekkür ederek katkılarının devamını belirtti.

Ziyarette Baykar Yönetim Kurulu Başkanı sayın Özdemir BAYRAKTAR beyle de uzunca bir sohbet etme imkanı bulan rektörümüz Baykar Makina’nın ve Milli Havacılık adına savunma sanayi alanında son derece önemli başarılara imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sistemi’nin hangi zorlu süreçlerden ve engellemelerden geçerek bugünlere geldiği bizzat değerli insan ve dava adamı Özdemir beyden birebir öğrenme imkanı buldu.

Baykar Makina Yönetim Kurulu Başkanı sayın Özdemir BAYRAKTAR, teknik müdürü ve T3 vakfı mütevelli heyeti başkanı sayın Selçuk BAYRAKTAR’ın başarılarından, alçakgönüllülüklerinden ve yaptıkları işlerde rıza-yı bariyi gözetmelerinden etkilenen rektörümüz bazı çevrelerin son günlerde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nı (T3) dillerine dolayarak yıpratma amaçlı kara propaganda yapmalarının oldukça düşündürücü bulduğunu ifade etmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN sohbet esnasında Özdemir beyin rahmetli ERBAKAN hocadan naklettiği “daha yapacak çok işimiz var” ifadesiyle Selçuk beye ve ekibine başarılar dilerken şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisinin geliştirdiği milli İHA ve SİHA’lar güvenlik güçlerimizin saha çalışmalarına büyük katkılar sağlamakla birlikte, milli güvenliğimizin sağlanması noktasında ciddi stratejik öneme sahiptir. Son yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine katılan İHA ve SİHA’larla ülkemiz, hava sahasını kontrol eden en etkin ülkelerden biri haline geldi. Ayrıca, İHA ve SİHA’ların kullanıma bağlı olarak, terör guruplarının hareket alanları ciddi derece daraltıldı.”

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN görüşmede, “insansız hava araçları sahasında son 10 yılda Türkiye’de hızlı bir gelişim yaşandığını vurgulayarak bu alanın mühendislik öğrencileri için yeni bir vizyon ortaya koyduğunu beyan etti. İnsansız hava araçları tasarım ve üretiminin stratejik önemi ve İHA tabanlı büyük ölçekli harita üretimi konusundaki farkındalıklarıyla Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle gelişmeye ve ülkemize katkı sağlamaya açık olduklarını paylaştı ve öğrencilerimizin TEKNOFEST’te sağladıkları başarı bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor, milli teknolojilerimizi daha ileri seviyeye taşıyacaklarına inanıyorum.’’ dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda Selçuk Bayraktar tarafından rektörümüze Bayraktar TB2 adına hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti Posta Pulu plaketi ve Bayraktar TB2 maketi takdim edildi.