Telefon: 0 362 313 00 55 - 2524 / 0 531 735 13 00
Hızlı Arama

ME Eğitimi (Çok Motor)

CPL/IR kontrol uçuşunda başarılı olan öğrenci, çok motorlu uçakta uçuş yetkisi alabilmek için Çok Motor Yetkisi Eğitimi (ME) aşamasına geçer. Öğrenci pilot geliştirdiği yetenekleri bu aşamada çok motorlu bir uçak üzerinde uygulamayı öğrenir. ME aşaması, toplamda 9 saat teori ve 11 saat uçuş eğitimini kapsamaktadır. Eğitimler sonunda SHGM kontrol pilotu eşliğinde ME ve ME/IR kontrol uçuşu gerçekleştirilir. Kontrol uçuşlarında başarılı olan pilot, lisansına çok motor yetkisini de işletir. Bu yetki ile beraber lisansı havayollarına başvuru için hazır hale gelir.

KURSA KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER

• Geçerli Hususi Pilot Lisansı
  • Uçuşa Elverişlilik Sağlık Sertifikası (Havacılık Tıp Merkezlerinden),
  • Adli Sicil / Sabıka Kaydı,
  • İkametgâh Belgesi,
  • Öğrenim Belgesi veya Diploma Fotokopisi (Noter tasdikli),
  • Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Lisan durum belgesi (MEB onaylı bir kurumdan),
  • 12 adet Vesikalık Fotoğraf (Beyaz fonda)

ŞARTLAR

Yaş

Asgari 18 yaşını doldurmuş olmak.

Eğitim

En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

Sağlık

SHGM tarafından yetkilendirilmiş olan Havacılık Tıp Merkezlerinden birinden son üç ay içerisinde alınmış, Sınıf 1 Uçuşa Elverişlilik Sağlık Sertifikasına sahip olmak.

Tecrübe
Gece uçuş yetkisine sahip, Hususi – PPL(A) veya Ticari Pilot – CPL(A) lisansına sahip olmak,
70 saat sorumlu pilot olarak uçuş deneyimi olmak,
Tek pilota sertifikalı çok motorlu uçaklarda çok motor alet intibak eğitimi alınacak ise tek motor alet kartı sahibi olmak,

TEORİK  ve UÇUŞ EĞİTİMİ

SHT-1 göre düzenlenmiştir.

Çok Motor – ME(A) Eğitimi,

Tek pilota sertifikalı çok motor eğitiminin teorik eğitimi toplam 9 saat olup, uçuş eğitimi 6 saat, kontrol uçuşu 1 saat olmak üzere toplam 7 saat uçuş eğitimi verilir.

Çok Motor Alet Kursu – ME/IR Eğitimi,

Bu kursa katılacak adayların “Tek Motor Alet Kartı” sahibi olması gerektiğinden ve 200 saatlik alet yer dersi eğitimini görmüş olduğundan dolayı yer dersi planlanmamıştır.
CPL(A) sahibi olan pilotlar için 5 saat uçuş eğitimi, 1 saat kontrol uçuşu olmak üzere toplam 6 saat uçuş eğitimi verilir. Toplam kurs süresi 1 haftadır.

Eğitim ücretleri için tıklayınız

Öğrenci Destek Hattı